Știrile spun că vine valul 4. Știrile nu se inventează întotdeauna singure, ele preiau declarații de la alții. Sigur, medicii nu contează. OMS este doar Organizația Mondială a Sănătății, adică …nimic. Iar companiile farmaceutice știm foarte bine că sug banii oamenilor ținându-i bolnavi. Statistici? Ce statistici? Prostia nu doare.

Valul 4 nu are legătură cu valurile mării.

Intrăm în apă și stăm preț de 3 valuri. La al patrulea, fugim pe nisip. Și-uite așa, păcălim orice. Pe oricine. Suntem șmecheri, frăție, fentăm bine și la timp, că doar cu asta ne-am ocupat în ultimii 31 de ani. Am învățat în comunism, am perfecționat în democrație. Cartea, dacă îți cade pe picior, cu cât e mai groasă, cu atât doare mai tare. Prostia – deloc!

Avem guvern. Și la ce ne folosește?

Guvernul e ca noi, doar că „ăia de sus e mai șmecheri”. A creat condiții pentru vaccinare? Creat! Ne-am vaccinat? Nu. De ce? „Bă, ăia cu vaccinu’ e jmecheri tare, îți bagă de-alea în sânge de te găsește boala”. Clar, nu?

Avem „România educată”?

După mai bine de 7 ani de la promisiune, Iohannis a lansat un vânt din pupa. Prost și inutil ca toată prestația lui. Școala e pentru proști, noi suntem un popor de șmecheri. Avem școala vieții. N-ai văzut Cîțu? 4 la treapta de la liceu. Beat la volan în SUA. Dator la bancă. Premier. „Bă, dacă sistemu’ l-a ținut la școală în America, e clar că e de-al băieților. Păi de unde cașcaval, frățioare?” Așa că premierul să se ia de mână cu președintele și să stea ei să se bată cu valul 4.

„România normală” e o altă poveste.

„România normală” nu e ce crede Klaus. E aia unde fentezi, iei case, faci bani, trișezi, minți, furi. Unde pe ulițe de pământ zburdă BMW-uri ruginite. Aia unde cari apă cu găleata, că n-ai canalizare. Dar ce romantic, nu-i așa, să cari apă cu găleata?!…

„Bă, mă doare la bașcheți de nenea ăla, Cîrțu sau cum i-o zice. Eu am ajutor social, mi-ajunge să bag motorină de 50 de lei și să iau o bere la pet”. Și nu, „nu mă vaccinez, că râde și caii de mine! Dii, mă, Gogule!…”

Valul 4 nu va zdruncina o viață plină de farmec!

Nici nu are cum, pentru că nimeni nu poate schimba marile lecții ale societății românești. Mai ales pe aceea în care am învățat una să spunem, alta să fumăm. Între vechiul BMW și noua trotinetă electrică nu e nicio pauză de civilizație. Cum nu e nicio deosebire între șapca muncitorească și căciula de iarnă. Se fură la fel ambele. Noi, nouă. E ca un botez în care cel mai important lucru e să dai manelele cât mai tare. Să răsune satul, cartierul, orașul. Să se știe unde e veselie!

Iar valul 4 nu are nici la ce să vină. Nu s-a pregătit nimeni pentru el. Nu spitale, nu dotări ATI, nu nimic. Doar litoral, Untold, Electric Castle și nunți și botezuri în corturi ridicate pe ulițele pline de praf. Și alegeri în PNL. Și în USR-PLUS. Așa că la ce să vină noile variante ale virusului? Ce să ia de la săraci, ce să ia de la bogați? Așa că, hai noroc și la mai mare, dați maneaua și mai tare!

Foto: pxhere.com

Tudor Artenie

Author Tudor Artenie

More posts by Tudor Artenie

Leave a Reply