Mai mulți cititori au comentat cu ostilitate articolul despre Ziua Maghiarilor, reiterând ideea că ungurii sunt răi, revanșarzi, agresivi. Că vor autonomie, iar după aceea vor lua Ardealul în cârcă și-l vor lipi de Ungaria. Și că trebuie să îi urâm, să îi pedepsim, să nu le permitem să trăiască decât sub stegul nostru tricolor. Gânduri bine fixate în conștiința amatorilor de „Las Fierbinți” și a celor care nu au trecut niciodată prin secuime. Sau, dacă au trecut, au închis bine geamul mașinii când au văzut firmele bilingve ale magazinelor.

Ungurii nu trebuie iertați!

Românii „patrioți” nu pot uita evenimentele tragice ale secolului trecut. Pe cale de consecință, ungurii nu trebuie să aibă drepturi, trebuie obligați să vorbească românește (că doar trăiesc în România!) și, în general, ungurii sunt un pericol pentru țara noastră.

Prin urmare, cei ca mine, care nu au aceste probleme cu ungurii sunt ori trădători, ori plătiți să scrie împotriva României, ori sunt, de fapt, unguri mascați. Am întâlnit această reacție de mai multe ori. Și după evenimentele de la Târgu-Mureș din 1990 (am relatat de acolo pentru România liberă și am povestit și aici), și în primii ani de după Revoluția din 1989, când politicieni ca Vadim aveau suport electoral foarte mare, iar reviste ca România Mare aveau tiraje pe măsura electoratului lui Vadim.

Am crezut că ne-am făcut bine!

Am crezut că bătălia cu ungurii este de domeniul trecutului. Suntem în 2018, suntem membri ai NATO și UE. Călătorim fără vize aproape în întreaga lume. Avem un președinte de etnie germană. Avem pe agenda publică teme ca infrastructura, sănătatea, educația sau cultura. Sau lupta împotriva corupției. Dar se pare că nu ne-am făcut bine de tot! Ungurii și pericolul maghiar reprezintă, periodic, o temă cu mare încărcătură emoțională și care produce încă reacții încărcate de ură. Tema e numai bună pentru „băieții” aflați la butoanele patriei. Când nu pot construi autostrăzi, de exemplu, reîncălzesc povestea cu ungurii și s-au scos. Procedeul se numește manipulare.

Hai să renunțăm la vodcă, adidași și să îl urâm pe Tibi Ușeriu!

Dacă ungurii de azi trebui condamnați pentru trecut, atunci trebuie să boicotăm și vodca. Vodca e o băutură rusească, rușii ne-au făcut mult rău, prin urmare vom bea numai țuică. Nu palincă, țuică. De asemenea, trebuie să renunțăm la orice produs german, doar știe toată lumea ce au făcut nemții în secolul trecut. Deci, fără Adidas, Puma, Mercedes, Volkswagen și toate celelalte produse nemțești. Același lucru trebuie spus și despre Toyota sau Honda. Nu în ultimul rând, trebuie să ne îndepărtăm cât mai mult de Tibi Ușeriu. Înainte de a fi câștigător al unor întreceri de maraton extrem, omul a fost bandit, a făcut rău, a fost în pușcărie.

Ce ușor e să stai în fotoliu, să bei bere la pet, să te uiți la telenovele și să te lupți cu ungurii! Ce ușor e să dai cu pietre și ce greu e să construiești, nu-i așa? Și să te declari român, creștin și ortodox…

Foto: videoblocks.com

Tudor Artenie

Author Tudor Artenie

More posts by Tudor Artenie

Leave a Reply