Scriu. Am scris și scriu comentarii politice, anchete, reportaje, interviuri, scenarii de film documentar. Dar scriu și poezie, proză și, uneori, teatru.

Am început să scriu la România liberă. Eram în acea frumoasă echipă de la începutul anilor ‘90. Am scris apoi la mai multe ziare, am lucrat în radio și în televiziune.

Am scris din două războaie. Mai scriu și azi despre ele.

Am fost corespondent de război în Transnistria și Bosnia-Herzegovina. Am văzut războiul de aproape. Am adunat vreun an pe fronturi.

Am două premii naționale de televiziune (APTR). Primul, pentru anchetă – Taifunul Petromin, iar celălalt pentru film documentar – premiul Jean-Louis Calderon (pentru curaj) pentru Prea aproape și prea departe de țară. Românii din Ucraina.

Am publicat cinci cărți.

Două sunt de versuri – Ranița cu obiecte personale și Scrisorile cavalerului-egretă și alte poeme. A treia e o carte de povestiri – Omul cu buze amare. Toate trei la Editura Vinea.

În noiembrie 2016 am lansat o carte de convorbiri cu prof. univ. dr. Alexandru-Vlad Ciurea, unul din marii neurochirurgi ai acestui timp. Călătorii în centrul gândirii a apărut la Editura Minerva.

În toamna lui 2021, alături de profesorii universitari Alexandru Vlad Ciurea și Adrian Restian, medici amândoi, am publicat, la Editura Mediafax, România fără mască. Fals tratat de pandemie. 

Mai scriu la niște cărți.

Dar am făcut și alte lucruri. Am fost manager sau consultant de comunicare în proiecte politice și de business; am predat comunicare și jurnalism la mai multe facultăți; am ținut și mai țin traininguri în domeniul comunicării; am mai lucrat ca învățător, tipograf (linotipist), corector, instructor de judo. Și dintotdeauna am avut câine și chitară.

Fac parte dintr-o generație strânsă de umeri între mai multe lumi.

Abandonul oricăreia dintre lumile care ne fac bucăți ar însemna să renunțăm să ne mai ajutăm părinții sau copiii. Ar însemna să ne acceptăm degradarea în întregul ei.

Am acceptat prea multă degradare și avem datoria să schimbăm lucrurile. Așa am creat dezacorduri.ro.