Salariile bugetarilor sunt preocuparea guvernului. Parcă suntem blestemați să fim conduși de barbugii ratați. Salariile? Nu, eu nu sunt bugetar. Am fost, de-a lungul celor 30 de ani de democrație, doar puțin timp. Dar o guvernare iscusită ține salariile, nu le taie. Dacă sunt bani în piață, ținem cât de cât economia în picioare.

Dacă guvernul taie salariile, va reduce puterea de cumpărare.

Guvernele occidentale au înțeles greșelile din 2008-2009. Austeritatea echilibrează bugetul de stat doar pe termen scurt. Pe termen mediu, lucrurile o iau razna. Mai avem o lună de stare de urgență, scenariile arată că după Paști vom coborî curba pandemiei. Ce vrea Orban? Ce vrea Cîțu? Sărăcie totală? Infracțiuni nenumărate? Avem un guvern slab. Nu poate construi nimic. Poate doar să taie.

Azi am scris un editorial pentru ziarul din Oltenia.

Nu am scris despre salariile care îi frământă pe barbugii. Nici despre cum ar putea să taie pensii speciale, salarii și indemnizații de conducere. Am scris despre câmpul politic românesc. O jale, de la stânga la dreapta și înapoi… „Alegerile se amână, partidele au timp să reflecteze la ce au de făcut. După criză, România se va schimba. Oamenii nu vor mai alege politicieni neserioși, fără carte și aroganți. Vom avea nevoie de o altă reprezentare politică. Vor fi la mare căutare patrioții. Dar nu cei fără carte. Cei autentici!…” Îl găsiți aici dacă va interesează.

Nu mă interesează dacă vă interesează!

Ce se va întâmpla cu noi? Azi nu sunt în formă. Ceva se va întâmpla, multe se vor schimba. Dar multe lucruri s-ar putea să rămână la fel. Și atunci? Atunci, fiecare pe cont propriu!

Nici nu mai știu ce am făcut ieri. A fost duminică. Am văzut niște filme bune. M-am jucat cu motanii. Am și lucrat ceva, dar puțin. Nu am făcut sport. Am dormit prost și puțin. Beau prea multă cafea.

Azi am recuperat la sport. M-am bărbierit. Am lucrat. L-am văzut din nou pe Klaus, apoi pe Orban. Văd informații despre coronavirus peste tot. Klaus l-a lăudat pe Orban. Zice că datorită guvernului nu suntem ca în Italia sau Spania. Vai de capul lor!

A postat Florin Chilian pe Facebook o chestie care mi-a plăcut. „Ați vrut spitale și nu catedrale. Catedralele s-au închis, aveți spitale!”

Am văzut la știri cum crește infracționalitatea. COVID-19 a făcut curățenie în occident. „Campionii” noștri s-au întors. Tot în curul gol, dar plini de aere.

Milițianul care și-a îmbolnăvit familia și o grămadă de medici de la spitalul Gerota a fost externat. A îmbolnăvit zeci de oameni pentru că nu a spus că a fost cu amanta în Israel. Salariile celor ca el, pensiile celor ca el sunt intacte și mari. Foarte mari. Bine că e sănătos, poate îl pedepsește careva.

Mă opresc aici. V-am spus, nu am chef de nimic. Sunt la episodul cu numărul 21 al acestui jurnal. Probabil se va încheia la episodul 60. Vom vedea atunci ce chef mai are fiecare…

Azi, la ora 22.30, avem 4.057 de români infectați. Și 168 de morți. E momentul ca barbugii de la guvern să taie salariile!

Tudor Artenie

Author Tudor Artenie

More posts by Tudor Artenie

Leave a Reply