În sfârșit, o veste bună: justiția își revine! Amărâtul de Puiu (Popoviciu) a câștigat o primă bătălie cu justiția română. Fugit cu demnitate la Londra, Puiu a angajat avocați care au făcut istorie chiar și în cadrul FBI (vezi detalii aici și aici). Cu ajutorul lor, a depus o contestație în anulare a pedepsei primite de la justiția cea rea – 7 ani de închisoare (cu executare, dacă mai țineți minte!).

Justiția a admis contestația, că doar nu te pui cu americanii!

Justiția, prin Înalta Curte de Casație (era să scriu – din Băneasa) s-a pronunțat „în principiu”. După cum scrie în Minuta de ședință nr. 2394/1/2017, a admis în principiu Contestaţia în anulare depusă de Puiu Popoviciu. A stabilit ca la 17 noiembrie anul acesta să se discute pe fond această  contestaţie.

Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că ÎCCJ consideră că sunt motive să pună la îndoială procesul care l-a trimis la Londra pe haiducul nostru. Dacă procesul se dovedește găunos, Puiu scapă. Or fi greșit judecătorii? Or fi greșit procurorii? Greu de spus, mai așteptăm. Dar dubiul sclipește ca un lingou de aur într-o piramidă de verdicte.

Justiția nu încape în sufrageria lui Oprea

Parchetul General a deschis un dosar. Apoi, dosarul a fost clasat. Niște declarații date în timpul anchetei au apărut însă în presă. Iată numai două mostre de bună-purtare la un chef ca oricare altul (că doar și cei care conduc statul chefuiesc, nu-i așa?):

Vasile Dâncu, sociolog și tehnocrat: „…toți cei prezenți m-au întrebat despre rezultatele exit-poll-urilor, prin prisma profesiei mele de sociolog, niciunul dintre aceștia nediscutând aspecte plecând de la premisa funcției pe care o detineau la momentul respectiv, ci, pur și simplu, așa cum am spus anterior, discuții firești, comune, între prieteni.”

Anghel Iordănescu, antrenor de fotbal și general: „…a fost o cină la care s-a comentat pe seama exit-poll-urilor, respectiv pe teme fotbalistice. Nu mi s-a părut, din discuțiile purtate între persoanele prezente, ceva dubios, ilegal…”

La cheful din sufragerie au mai participat (prenume, nume, funcție în anul 2009) : George Maior, directorul SRI, Florian Coldea, prim-adjunctul lui George Maior, Laura Codruța Kovesi, procurorul general al României, Neculai Onțanu, primarul sectorului 2 al Capitalei (general și el), cei doi amintiți mai devreme și, desigur, gazda, generalul Gabriel Oprea, un biet senator.

Ce legătură e între bietul miliardar Puiu și acești sărmani politicieni, fotbaliști sau conducători de instituții de forță? Aparent, niciuna. În realitate, toți sunt îndrăgostiți cu patimă de doamna cu bandaj la ochi și talere în mână. Și fiecare pune pe taler ce poate.

Foto: mygodpictures.com

Tudor Artenie

Author Tudor Artenie

More posts by Tudor Artenie

Leave a Reply