Suntem pe cont propriu, e clar! Spitalele se aglomerează, școlile se închid, dar nu și after-school-urile, totul se întâmplă online sau nu se mai întâmplă. Online, cine are internet. Cine are, să-i trăiască! Bulele de Facebook sunt încrâncenate, stau cu boturile deschise ca niște crocodili în fața prăzii. Suntem împreună, dar suntem separați bine. Suntem pe cont propriu!…

Pe cont propriu, iei decizii doar pentru tine.

Nu îți mai pasă de nimeni. Ceilalți? Treaba lor, fiecare cu treaba lui. O mască de protecție aruncată pe stradă a servit unui om. Omul a aruncat-o, e propriul lui stăpân, iar masca e și ea pe cont propriu, poate să o calce cine vrea. Decizia nu mai ține seama de ceilalți, nici la bine, nici la rău.

Și guvernul e tot așa.

Pregătește alegerile pentru că are nevoie să câștige partidul din care s-a născut. Restul e decizie haotică. Să nu ziceți că sunt ostil doar cu un partid. Și ceilalți sunt la fel. Și ca partide, și ca persoane. Uitați-vă la războaiele pentru locurile eligibile. Sentimentul de apartenență la o haită sau la alta e tot mai difuz, fiecare mușcă în stânga și-n dreapta cu ferocitate de fiară. Noi? Noi contăm mai puțin. Deloc. Oricum, nu ne pasă. Suntem singuri, cu spatele la zid, și agităm săbiile noastre boante ca sălbaticii din erele de început ale lumii.

Suntem așa cum putem, scapă cine poate! Succes!

Tudor Artenie

Author Tudor Artenie

More posts by Tudor Artenie

Leave a Reply