Sfântul Ioan Gură de Aur: “Sărbătoarea Nașterii Domnului după trup este maica tuturor sărbătorilor”.

Sărbătoarea Nașterii Domnului este urmată de toate celelalte sărbători împărătești. Nașterea Domnului este urmată de Bobotează, de Schimbarea la Față a Mântuitorului, de Patimi, de Cruce, de Învierea și Înălțarea Domnului.

Fără Naștere, nu ar fi fost Învierea, iar fără Înviere nu s-ar mai fi împlinit scopul sfintei întrupări. Așadar, toate praznicele împărătești sunt unite între ele. Noi le despărțim pentru a le putea sărbători și pentru a aprofunda semnificația lor. La fiecare Sfântă Liturghie trăim toate aceste evenimente ale sfintei întrupări. De aceea, după cum spun Sfinții Părinți, mereu este Crăciunul, mereu este Paștele și mereu este Cincizecimea.  (Din cuvântul-ortodox.ro)

Nașterea Domnului e vremea colindelor și a urărilor.

Nașterea Domnului e prilej de bucurie, de reîntâlnire a familiilor despărțite de timp sau de distanțe și de așteptare înfrigurată a cadourilor pe care Moș Crăciun le aduce copiilor și le așează sub brad exact atunci când ei nu se uită. Miroase a sarmale, friptură și cozonaci în gospodării. La țară, gazdele pregătesc mere și nuci și covrigi pentru colindători.

O, ce veste minunată!
În Betleem ni s-arată
Astăzi s-a născut
Cel făr’ de-nceput
Cum au zis prorocii.

Că la Betleem Maria
Săvârşind călătoria,
Într-un mic sălaş,
Lângă-acel oraş,
A născut pe Mesia.

Pe fiul în al Său nume,
Tatăl L-a trimis în lume,

Să se nască
Şi să crească,
Să ne mântuiască.

La mulți ani cu bine! Un gând bun pentru dumneavoastră, cititorii acestui blog și un frumos cântec al lui Ducu Bertzi Sara de Crăciun.

Tudor Artenie

Author Tudor Artenie

More posts by Tudor Artenie

Join the discussion One Comment

  • ARTUR says:

    Crăciun fericit în familie Tudor si fie ca nașterea Domnului nostru ISUS să ne aducă lumina și pace în suflete 🙂

Leave a Reply