Relu e liber, e bogat și nici nu s-a transformat! E ca o manea. Freamătă a jale, mărturisește, recunoaște, plânge, se confesează, divorțează. Și ține banii! A făcut nițică pușcărie, apoi Relu a ieșit de după gratii cu averea intactă și cu onoarea (Engeko) nevătămată.

 

Relu a fost și el junior. A înțeles cuvântul Engeko și afacerile imobiliare

Era pe vremea când era tânăr deputat. Coatele îi erau încă ascuțite, privirea țintea numai în sus. Ca să capete experiență, la finele lui martie și începutul lui aprilie 2009, Relu a participat la o sesiune ONU tocmai la Nairobi, în Kenya.

Onorabilul Relu la Nairobi.

Era ceva cu HABITAT Agenda, iar mari oameni ai lumii  au discutat despre “Promovarea sistemelor de finanțare a locuințelor la prețuri accesibile într-o lume urbană aflată în fața crizei financiare globale și a schimbărilor climatice “. A înțeles imediat ce trebuie să facă. Și-a construit un cartier rezidențial în dulcele târg care l-a dat lumii. Iubitor de limbi africane, și-a botezat firma care a ridicat cartierul de lux Engeko. Dacă nu știți ce înseamnă, atunci aflați că înseamnă Onoare în limba Xhosa.

Relu e legendă

A fost mereu subiect de presă. A fost politician, a fost ministru, a furat o dată, a furat de două ori, a vândut la preț bun vechituri către o firmă de stat, a luat șpagă de la marea firmă de software SIVECO. A luat două condamnări, judecătorii le-au cumulat, a făcut un pic de pușcărie, apoi a plecat acasă fără să dea un leu înapoi din „haiducia” măreției sale. Dar acum e legendă. Legenda „Transformatorul”. Mai tare ca „Terminatorul”. Sau ca „Demolition Man”. Peste Schwarzenegger și Stallone.  O splendidă investigație realizată de Centru de Investigații Media îi spune criminala poveste aici.

Ca și Puiu Popoviciu, Relu Fenechiu a găsit soluția să rămână bogat.

Primul a fugit din țară. Cel de-al doilea a stat puțin la închisoare. A beneficiat de indulgență pentru că și-a recunoscut faptele foarte repede. Chiar și din închisoare, „onorabilul” Relu a vândut case și și-a condus spre profit onorabila afacere, profitând de faptul că nu a fost executat silit. A divorțat, iar recuperarea banilor a intrat în era glaciară.

Foto: enb.iisd.org, europafm.ro

Tudor Artenie

Author Tudor Artenie

More posts by Tudor Artenie

Leave a Reply