Naționalismul ne amenință, naționalismul înseamnă legionari sau nostalgici comuniști. Naționalismul e rău și periculos… Intrarea insalubră a grupului de aur condus de George Simion în primăria Timișoarei a născut discuții ample pe internet. Oamenii civilizați au condamnat gestul. Suporterii lui Simion l-au aplaudat. Iar intelectualii și influencerii s-au dat în stambă ca de obicei, lamentându-se așa cum știu ei mai bine. Unii, cu ipocrizie, alții – spectaculos pentru că sunt mereu în goană după like-uri.

Naționalismul crește pentru că nimic nu merge bine!

„Vai, ce ne facem, tinerii se visează legionari sau comuniști!”, se lamentează doct intelectuali care au girat nenorocirea educației. Profesori la școli care au format ticăloși. Care au girat cu numele lor școli proaste doar pentru că luau salariul de acolo. Filozofi care au primit cadou edituri, scriitori care au fost traduși pe bani publici, prin Institutul Cultural Român, doar pentru că au pupat cururi de marinari sau profesori triști de fizică și golf. Unul nu ar spune o vorbă despre faptul că l-au avut student pe vreunul dintre ticăloșii care conduc azi țara. „Vai, îmi cer scuze pentru prestația acelui ministru, ca student părea că iese ceva din el!” N-o să auziți așa ceva din gura vreunui profesor universitar care acum dă lecții de democrație pe oriunde apucă.

Naționalismul e un trend bun pentru influenceri. De ambele părți.

Influencerii sunt niște indivizi/individe care-și dau că părerea despre orice. Cu cât prostia pe care o debitează e mai mare, cu atât emfaza e mai mare. Pentru că e în trend, naționalismul e o pâine bună de mâncat. Habarniști veritabili, fără cultură, fără istorie, emit păreri și numără like-uri pe Facebook. Așa că atacă naționalismul cu aceeași râvnă cu care mujicii lui Simion Vodă intră în primăria Timișoarei.

Sigur că nu e în regulă ce face Simion Vodă.

Dar la fel de stupidă este prestația unuia ca Iulian Bulai, un neavenit care e șeful comisiei de cultură din Camera Deputaților. Sau, ca să mă refer la șefii de partide, prestațiile lui Cîțu, Ciolacu sau Cioloș. A tunat și i-a adunat!…

Cine e de vină că țara merge prost?

De la președinte la miniștri, toți! Cine mai avea vreo speranță, și-a pierdut-o când a văzut răspunsul statului român în fața pandemiei. Așa că naționalismul crește în proporție directă cu prostia, aroganța și hoția celor care ar trebui să aibă grijă de țară. O țară săracă și plină de oameni necăjiți rămași fără bani și fără speranțe. Și fără profesori. Doar cu intelectuali ipocriți și influenceri semidocți.  

Ca să fie clar!

Am căutat pe Google după următoarele cuvinte: „SNSPA absolvenți remarcabili”. Iată ce mi-a arătat dl Google: Marcel Ciolacu (PSD), Codrin Ștefănescu (APP), Raluca Turcan (PNL, se pare că nu a terminat masterul), Claudiu Târziu (AUR), Alina Gorghiu (PNL), Viorica Dăncilă (PSD), Eduard Helvig (PNL-SRI), Elena Băsescu (PMP), Cristian Boureanu (PDL), Ben-Oni Ardelean (PNL), Monica Anisie (PNL), Gabriel Vlase (PSD-SIE). Lista e mult mai lungă, dați click pe link și veți descoperi că și minunata Monica Gabor, fostă Columbeanu, a trecut prin această școală. Iar SNSPA e doar un exemplu!…

Iată o parte a motivelor pentru care crește naționalismul. Crește pentru că are loc din belșug.  „Remarcabilii” noștri de ieri și de azi i-au pregătit un loc de onoare!

Tudor Artenie

Author Tudor Artenie

More posts by Tudor Artenie

Leave a Reply