Banii din PNRR ar putea fi adevărata miză a ultimelor bătălii politice. Mai exact: controlul banilor. Sunt aproape 30 de miliarde de euro. E adevărat, cam jumătate sunt credite, dar tot în pixul premierului stau. Controlul distribuirii acestei sume uriașe poate fi adevărata miză a tulburării apelor pe frontul politic. Iată că aripa din PNL agreată de Klaus Iohannis a rămas singură la butoane. Scenariul cinic al eliminării USRPLUS de la guvernare s-a încheiat fastuos cu vizita șefei Comisiei Europene. O doamnă care a  binecuvântat tandemul Iohannis-Cîțu. Vor veni banii!…

România va primi prin PNRR granturi în valoare de 14,2 miliarde de euro și împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde de euro.

Într-o lună, Consiliul European va adopta propunerea Comisiei Europene privind PNRR. După aprobare, o primă plată de 3,6 miliarde de euro va porni către București.

Da, România are nevoie de PNRR ca de aer. E foarte bine că ne-am calificat în cele din urmă și România va beneficia de granturile și de împrumuturile din PNRR. Dar toți banii vor ajunge la beneficiari prin intermediul cabinetului Cîțu. O gașcă mică, slăbuță și foarte zgomotoasă se va așeza pe mormanul de bani și va decide cine din România merită să fie ajutat și cine nu.

Banii explică multe.

Explică scoaterea din joc a opoziției. Nu că am avea vreo opoziție coerentă! Dar, așa cum e, ar fi trebuit să poată monitoriza implementarea PNRR. PSD nu o va face. Nici nu are putere, e și inexplicabil de cuminte. AUR e la nivelul scandalurilor de pe Facebook, nu funcționează articulat și coerent.

Scoaterea pe tușă a partenerilor progresiști e din același joc. Orgoliile absurde ale acestora și lipsa de competență administrativă și politică au trimis USRPLUS în capcană. Cu totul și la timp. Prin urmare, nimeni nu va putea influența sau monitoriza corectitudinea folosirii banilor din PNRR. Cîțu și Iohannis se pot destinde liniștiți la o partidă de golf!

Eu nu am încredere în individul care cândva a fost dat afară din sistemul bancar pentru că a încercat un atac murdar asupra monedei naționale.

Nu am încredere nici în președintele schior, amator de vacanțe, care s-a îmbogățit din meditații și case dobândite ilegal. Și Cîțu, și Iohannis, au dovedit cât de mult îi disprețuiesc pe români. Chiar și congresul unde s-au adunat 5.000 de oameni în condițiile în care acest lucru era interzis din cauza pandemiei arată ce cred acești „lideri” despre români.

Dar trebuie să admit că, dacă presupunerile mele sunt corecte, au jucat magistral. Ei sunt acum stăpânii banilor!

Tudor Artenie

Author Tudor Artenie

More posts by Tudor Artenie

Leave a Reply