Puiu nu mai e printre noi. Soarele răsare de la răsărit, codul roșu bântuie țara, toate celelalte lucruri sunt la locul lor. Dar Puiu nu mai este! Nu e ca și cum am jeli la o înmormântare. E chiar mai rău de-atât. Plecarea lui Puiu a lărgit golul imens în care simțim că ne aflăm, l-a făcut (încă o dată) vizibil. Cu durere în suflet, am scris această scrisoare cu valoare de requiem. Cuvântul acesta, requiem, înseamnă altceva decât v-ați putea grăbi să credeți, dragi paznici ai trecerii lui Puiu printre noi și printre voi. Mai ales printre voi – ca prin brânză! Pun aici un celebru requiem, al lui Mozart. Nu, Mozart nu e lăutarul din Sintești, dar vă las să îl descoperiți singuri, nu-l mai căutați pe Puiu, Puiu e pa!

Puiu, pe noi cui ne-ai lăsat?!

Puiu, o țară întreagă aștepta să se dovedească eroarea judiciară. S-a dovedit pe dos. Întreaga națiune dorea să te vadă liniștit, poporul dorea penthouse-uri prezidențiale cu deschidere spre marii retaileri, americanii doreau noi baze militare în Grădina Zoologică, offshore-urile visau multiple înmulțiri, Agronomia își dorea noi mall-uri, iar femeile… Nu-ți mai scriu de femei, știi tu foarte bine și am citit și noi în interceptări. Off, Doamne!

Plecarea ta a stârnit furtuni.

Toate paharele cu apă au căzut pradă taifunului stârnit de plecarea ta către alte zări. Polițiști dibaci, în pantaloni scurți și cu vestă antiglonț s-au jelit în fața interfonului de la domiciliul tău (unul dintre ele). Agenții polițiilor secrete cred că au dat și ei niște rapoarte, deși poate nu au dat, pentru că… who cares? Pun aici un balet, Who cares, pe muzica lui Gershwin, sunt sigur că spiritul tău se va bucura acolo de unde se află și acolo unde te afli și tu. Fii liniștit, odihnește-te în pace, polițiștii și agenții secreți nu au gusturile tale, nu pricep nimic. Poate se apucă și îl caută pe Gershwin pe lista de de convorbiri telefonice.

Presa română scrie despre tine.

„Puiu Popoviciu a fugit din România înainte de a fi condamnat defintiv la închisoare, iar autoritățile române au emis mandat de urmărire internațională. Zvonurile îl dau în SUA, țară a cărei cetățenie o deține. Conform Antena 3, în SUA, Popoviciu și-a angajat un super-avocat, pe nimeni altul decât pe fostul șef al FBI, Louis Freeh”, scrie site-ul Știri pe surse. Dar toate ziarele scriu. Ferpar după ferpar. Ești mare, dragă Puiu, ești chiar măreț!

Dragul nostru, suntem mândri de tine!

Ca întotdeauna, ești primul, cel mai bun, cel dintâi! Pe site-ul poliției române, la rubrica „Persoane urmărite”, ești pe primul loc. Click aici ca să te vezi de acolo de unde te afli! Nu e cea mai reușită fotografie a ta, dar e important faptul că tu ești cel mai căutat.

Ai reușit să pleci fără să pierzi nimic! Asta performanță! Adio, dragă Puiu, România pensiilor speciale te salută!

Foto: constanta.press

Tudor Artenie

Author Tudor Artenie

More posts by Tudor Artenie

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply