500 de euro de la Klaus Iohannis pentru medicii care luptă cu virusul cel rău! Asta a anunțat azi președintele când a ieșit la TV. Și pentru personalul medical. O „schemă” care mi-a adus aminte de Ceaușescu în balconul de la Comitetul Central. Ceaușescu oferea 100 de lei la salariu. După 30 și ceva de ani, președintele are o ofertă mai bună. În euro, nu în lei.

500 de euro pentru ca doctorii să uite că nu au echipamente de protecție.

500 de euro ca să nu mai demisioneze… Lampadarul de la Cotroceni nu înțelege care-i e rostul pe planetă. Oferind 500 de euro pentru că își fac meseria, Iohannis i-a umilit încă o dată. Iohannis girează un guvern de semidocți incapabili să livreze un echipament de protecție. Girează un partid putred, în care ticăloși ca Flutur, de la Suceava, au strălucit până au nenorocit Bucovina. Iar din această poziție, de girant suprem, lampadarul de la Cotroceni, în loc să dea de pământ cu guvernul, oferă 500 de euro medicilor… De parcă medicii ar cânta manele la o petrecere liberală…

Medicii adevărați nu au nevoie de recompensele președintelui!

Iar ceilalți nu merită „cumpărați”. Gratitudinea este un sentiment firesc. Toți le mulțumim medicilor pentru ceea ce fac. Faptul că nu au echipamente de protecție nu e vina lor. Nici a noastră. E vina exclusiv a acestei guvernări. S-a mișcat cu întârziere pentru că nu a luat în serios amenințarea. Dar și pentru că a avut pe agendă un singur subiect: alegerile anticipate. S-au jucat cu uite Cîțu, nu e Cîțu! Iar când s-au trezit, era târziu. Iar ei sunt niște hahalere incapabile să spună o poezie din liceu. Niște nerușinați plini de bani ascunși în contul mamelor bătrâne de la țară.

De aceea, acum a intrat armata în acțiune!

Jurnalul meu continuă. Ieri am avut o problemă cu blogul. Acum e OK.

Așa că am pus două episoade într-unul. Ce am făcut? Am lucrat și am făcut sport (în fiecare zi mai mult). Cânt la chitară tot mai mult. Am fost și am cumpărat țigări și pâine și am vorbit la telefon cu prieteni. Am vorbit cu bătrânele noastre de la țară. M-am jucat cu motanii. Grig și Gore (Grigore), frumoși, vioi și tandri. Am citit poezie și articole de presă.

Și m-am enervat în fiecare zi.

M-au enervat mai multe lucruri. Situația tragică de la Suceava, în primul rând. Absența oricărei informații despre momentul în care vor fi arestate jigodiile care au condus județul și spitalul. Vampa de Alina Gorghiu care vrea să îi scoată din pușcărie pe cei care au pedepse mai mici de 7 ani. Cravata albastră a lampadarului de la Cotroceni. Cum poți să porți o asemenea cravată când la Suceava stau dricurile la coadă la spital?!… Și, da, m-a enervat bacșișul umilitor oferit de Nr.1!…

Lumea se va schimba, iar noi trebuie să facem parte de redefinirea lumii!

Lumea nu va mai fi la fel după pandemie. Va fi greu. Poate președintele va avea 500 de euro în buzunar, dar se va uita la ei pentru că nu o să aibă ce face cu banii. Va trebui să ne reinventăm ca societate și ca stat. Va trebui să investim în economia României și să muncim pe rupte. Și va trebui să dăm de pământ cu toată adunătura asta de ticăloși care încearcă să ne cumpere cu 500 de euro în vreme de pandemie.

„Lumi paralele. Canada, la 10.132 de infectați raportează azi 127 decedați. Romania, la 2738 de infectați raportează azi 114 decedați.” (Asta a scris pe Facebook în seara asta un prieten, medic din Brașov, dr. Dan Grigorescu).

Sănătate tuturor!

Tudor Artenie

Author Tudor Artenie

More posts by Tudor Artenie

Leave a Reply